Testmonials

Terveisin Päivi

Hei! Olen 38-vuotias toimistotyöntekijä Helsingistä. Lähdin Sansibarille vapaaehtoistyöhön lokakuun 2017 lopulla.

Vapaaehtoistyö on ehdottomasti sellainen juttu, mitä voin kaikille suositella. Se on todella palkitsevaa ja avartavaa.

Ensimmäisen viikon olin Nungwissa työskentelemässä merikilpikonnaprojektissa, siellä hoidimme loukkaantuneita kilpikonnia ja vaihdoimme kilpikonnille päivittäin puhtaat vedet altaisiin. Pesimme kilpikonnien kilvet ja keräsimme niille merilevää. Työ oli mukavaa ja rentoa, sain paljon uutta tietoa merikilpikonnista ja pääsin näkemään kuinka siellä akvaariolla paikalliset todella välittävät luonnosta ja pitävät eläimistä huolta.

Seuravat 3,5 viikkoa työskentelin Stone Townissa naisten sober housella. Työssä naisten sober housella naiset olivat todella ystävällisiä ja iloisia. Vaikkei yhteistä kieltä ollutkaan, tultiin todella hyvin toimeen, ja meillä oli hauskaa keskenämme. Opetin naisille englantia, ja teimme yhdessä käsitöitä. Vaikka en ole ammatiltani opettaja, oli opettaminen silti mukavaa, ja oli tosi kiva huomata miten innoissaan asuntolalla oltiin oppitunneista. En voi kuvailla sitä tunnetta, kun oppitunnin jälkeen yksi rouva alkoi selittää mulle asioitaan perheestään eglanniksi, niin palkitsevaa!

Vapaaehtoistyö Sansibarilla oli kaikenkaikkiaan rentoa ja todella mielenkiintoista. Vapaaehtoistyön kautta sain paikallisia kontakteja, joiden kanssa pääsin tutustumaan saareen, ja sen tavallisiin ihmisiin. Sain nähdä millaista elämä oikeasti on Sansibarilla, pääsin tutustumaan paikallisiin perheisiin, paikalliseen kouluun ja nuortenkeskukseen. Sain ihania uusia ystäviä, joita varmasti tulen ikävöimään.

Asunnolla, jossa asuin, asui myös kolme muuta vapaaehtoista, kaksi saksasta ja yksi ranskasta, he olivat töissä orpokodissa. Heidän kanssaan oli mukavaa vaihtaa kuulumisia ja jakaa mielipiteitä, sekä viettää rentoa kotiaikaa.